Συμμετοχή της Μεταξάς & Συνεργάτες στο 3ο Renewable & Storage Forum (13 & 14.10.2021)

Η Metaxas & Associates Law Firm θα συμμετάσχει ως μόνη ελληνική δικηγορική εταιρεία στο 3ο Συνέδριο «Renewable & Storage Forum» που διοργανώνει το  energypress, στις 13 και 14 Οκτωβρίου, με υβριδική μορφή και αντικείμενο τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας. Το συνέδριο θα μεταδίδεται live με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress, αλλά και των social media.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model και η συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων. Κεντρική θέση θα έχουν τα θέματα της αποθήκευσης ενέργειας, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο. Επίσης, οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το Υδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μεταξάς, Διευθύνων Εταίρος της Metaxas & Associates Law Firm και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, έχει κληθεί να συντονίσει την ενότητα «ΥΔΡΟΓΟΝΟ, ΒΙΟΑΕΡΙΟ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ – Τα πορίσματα της επιτροπής του ΥΠΕΝ, εμβληματικά projects σε Ελλάδα και εξωτερικό τα στοιχήματα και τα αγκάθια για τη δυναμική ένταξη στο ενεργειακό ισοζύγιο».

Η Βασιλική Κουμπλή, Senior Associate της εταιρείας μας, έχει κληθεί ως ομιλήτρια στην ενότητα «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ –  PPAs – Δομικά, τεχνικά, νομικά και χρηματοοικονομικά θέματα».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.