Παρουσίαση του νέου συλλογικού τόμου με επιμελητή τον Καθηγητή Α. Μεταξά «Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην ΕΕ» στην Θεσσαλονίκη (19 Δεκεμβρίου 2019)

 

Τα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα στις 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων (Φράγκων 2-4) με θέμα «Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η νομολογία του Δ.Ε.Ε. και του Ε.Δ.Δ.Α.» με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η κρίση του κράτους δικαίου στην Ε.Ε.| The Crisis of the Rule of Law» (Εκδόσεις Ευρασία) υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Αντώνη Μεταξά.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι η κ. Ευγενία Πρεβεδούρου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος Πρωτοδικών–Δ.Ν., η κ. Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Δ.Δ.-Δ.Ν., ο κ. Βασίλειος Σκουρής, τ. Προεδρος Δ.Ε.Ε., Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., και ο επιμελητής του τόμου, Καθηγητής κ. Α. Μεταξάς. Θα απευθύνουν χαιρετισμούς η κ. Αικατερίνη Περιστεροπούλου, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ., Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της κατεύθυνσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, και η κ. Ευγενία Παπαδοπούλου, Εφέτης Δ.Δ., Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Την ημερίδα θα προεδρεύσει ο Ιωάννης Συμεωνίδης, Επίτροπος της Επικράτειας των Τ.Δ.Δ., Καθηγητής Νομικής Σχολής A.Π.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας.