Επίσημη παρουσίαση σημαντικού επιστημονικού τόμου για τα ενεργειακά δίκτυα

Μία νέα διεθνής έκδοση με αντικείμενο τις νομικορυθμιστικές και γεωπολιτικές παραμέτρους της ανάπτυξης των ενεργειακών δικτύων στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο και με εξέχουσα επιστημονική ελληνική συμμετοχή, θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό στις 7 Μαρτίου στην Αθήνα. Η υψηλότατου επιπέδου επιστημονική έκδοση στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες αλλά και ξένοι επιστήμονες λαμβάνει ήδη σημαντικές θετικές αξιολογήσεις και κριτικές στα πλέον έγκριτα επιστημονικά διεθνή περιοδικά και πλέον θα παρουσιαστεί και στο ελληνικό κοινό με σχολιασμό από ανθρώπους του ελληνικού ενεργειακού τομέα με σημαντικό ειδικό βάρος για το χώρο.

Η παρουσίαση αφορά τον τόμο “Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks – Legal, Regulatory and Geopolitical Challenges” του διεθνούς εκδοτικού οίκου Claeys & Casteels. Η συγκεκριμένη έκδοση εντάσσεται στην επιστημονική σειρά European Energy Studies και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Florence School of Regulation και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.

Τον τόμο έχουν επιμεληθεί δύο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στα ενεργειακά δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Dr. Leigh Hancher, Καθηγήτρια στο Tilburg University και στο Florence School of Regulation και ο Δρ. Αντώνης Μεταξάς, Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής στο διεθνούς φήμης Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου στο γνωστικό αντικείμενο της Ενεργειακής Ρύθμισης.

Στη συγκεκριμένη έκδοση μετέχουν με αναλύσεις τους, ο Dr. Jochen Mohr – Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λειψίας και Δικαστής θεμάτων Ενέργειας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, ο Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς, η Σοφία Μιχελάκη, Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ, ο Μιχάλης Μαθιουλάκης, Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, η Δρ. Φωτεινή Μπέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης Ρυθμιστικού & Κανονιστικού Πλαισίου Ενέργειας των ΕΛΠΕ, ο Μάριος Ανδρικόπουλος, Νομικός Σύμβουλος της Elpedison και η Γεωργία Πατσαρούχα, δικηγόρος Αθηνών (ENTSO-E).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το χώρο και την ακριβή ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα στο: www.energy-regulation.eu